Kwatrijn dairy barn


Kaatsheuvel, Noord-Brabant

The Kwatrijn concept offers much more space per cow and is therefore larger than a traditional barn, but is rather less massive due to the transparent design and the unique articulated roof form. Developed by Vista, the roof shape is adaptable to the specific characteristics of the farm and the location. Solar panels are fully integrated into the roof elements. The transparent design means the horizon remains visible through the building, which helps the barn settle in open landscapes. The innovative flooring system, which acts to separate solid manure and urine ensures emissions are reduced at the source. Vista works on kwatrijn together with consortium partners Swaans, JOZ, Van de Sande and Antonissen. Kwatrijn won a 480,000 Euro contribution from the Ministry of Economic Affairs under the Small Business Innovation Research programme. www.kwatrijn.com

description | data
RSS Feeds